• PERE ANTONI TORRES JORDI -DE L'IDEALISME A L'OBLIT-

    POESIA I TEATRE DE PERE ANTONI TORRES JORDI

    VALLES I MARTÍ, JOSEP M. COSSETANIA EDICIONS Ref. 9788497912983 Ver otros productos de la misma colección Ver otros productos del mismo autor
    A través d'aquestes pàgines descobrirem la faceta literària d'un dels polítics tar-ragonins més importants del segle XIX. Pere Antoni Torres Jordi (Tarragona, 1843 - l'Espluga de Francolí, 1901) fou un abrandat poeta i dramaturg. Inicià la seva carrera política de la mà del general Prim i sota el pa...
    Ancho: 170 cm Largo: 240 cm Peso: 250 gr
    Sense estoc, consultar disponibilitat
    18,80 €
  • Descripció

    • ISBN : 978-84-9791-298-3
    • Data d'edició : 01/09/2007
    • Idioma : CAT
    • Autors : VALLES I MARTÍ, JOSEP M.
    • Nª de pàgines : 304
    • Col·lecció : PERFILS
    • Nº de col·lecció : 6
    • Any d'edició : 2007
    A través d'aquestes pàgines descobrirem la faceta literària d'un dels polítics tar-ragonins més importants del segle XIX. Pere Antoni Torres Jordi (Tarragona, 1843 - l'Espluga de Francolí, 1901) fou un abrandat poeta i dramaturg. Inicià la seva carrera política de la mà del general Prim i sota el padrinatge de Balaguer i Sagasta. Fou un liberal i un romàntic. Va participar activament en la Revolució de Setembre del 1868 i ocupà importants càrrecs en els períodes de governs liberals durant el darrer terç del segle XIX. Va destacar com a autor teatral amb més d'una quinzena d'obres que foren molt ben acollides pel públic. Pitarra i Guimerà, en els seus respectius projectes per redreçar el teatre català, es disputaren l'estrena d'algun dels seus drames. En poesia va triomfar des de molt jove, però la seva feina més important la va fer en el camp del periodisme. Fou el primer director de La Vanguardia (1881) i el 1875 va fundar a Tarragona el diari La Opinión, que subsistí fi ns després de la seva mort. Va ser governador civil de Girona, Màlaga, Granada i València, director general de Benefi cència i Sanitat, director de política de la Secretaria del Consell de Ministres i secretari del govern general de l'illa de Cuba. A l'Espluga de Francolí va fundar el Balneari de les Masies a redós de la font del Ferro.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al butlletí del Racó del Llibre!

¿Vols conèixer totes les novetats del panorama literari? Subscriu-te al nostre butlletí on t'informarem de les novetats, signatures de llibres i totes les activitats que organitzem al Racó. No t'ho perdis!
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades