• TEMPS INDOCILS

    PONS, AGUSTI ANGLE EDITORIAL Ref. 9788496521636 Ver otros productos de la misma colección Ver otros productos del mismo autor
    Una esplèndida crònica generacional sobre la política, la societat i la cultura catalanes entre el franquisme i la democràcia.¿Per què la policia va trigar tres dies a dissoldre la Caputxinada? ¿Amb quina efervescència es vivia a París a les vigílies del Maig del 68? ¿Per què va ressorgir l'anarquis...
    Ancho: 145 cm Largo: 230 cm Peso: 250 gr
    Sense estoc, consultar disponibilitat
    19,50 €
  • Descripció

    • ISBN : 978-84-96521-63-6
    • Data d'edició : 01/02/2007
    • Idioma : CAT
    • Autors : PONS, AGUSTI
    • Nª de pàgines : 344
    • Col·lecció : EL FIL D'ARIADNA
    • Nº de col·lecció : 22
    • Any d'edició : 2007
    Una esplèndida crònica generacional sobre la política, la societat i la cultura catalanes entre el franquisme i la democràcia.

    ¿Per què la policia va trigar tres dies a dissoldre la Caputxinada? ¿Amb quina efervescència es vivia a París a les vigílies del Maig del 68? ¿Per què va ressorgir l'anarquisme a principis dels setanta? ¿Quin impacte va produir la mort de Salvador Puig Antich? ¿Com s'explica la penetració i auge del marxisme intel·lectual? ¿Per què Barcelona va estar al caire de la revolució l'1 i el 8 de febrer de 1976? ¿En quines circumstàncies va néixer el diari Avui? Aquests són alguns dels episodis que han definit la trajectòria recent del nostre país i que, per la seva transcendència, fan notar la seva influència en l'actualitat.

    A mig camí de la crònica, el retrat literari i les memòries, a Temps indòcils Agustí Pons relata els anys decisius de la nostra història més immediata i que com a periodista ha viscut en primera línia: els que van del despertar generacional dels anys seixanta fins al primer govern català elegit democràticament.



    Agustí Pons i Mir

    Nascut a Barcelona el 1947, és periodista i escriptor. Ha publicat diversos llibres de biografies i retrats literaris: Converses amb Frederica Montseny (1977); Retrats contemporanis (1991); Deu daus (1991) (Premi Joan Fuster i Premi Nacional d'Assaig); Joan Triadú, l'impuls obstinat (1994); Pere Calders, veritat oculta (1998); Maria Aurèlia Capmany, l'època d'una dona (2000) i Nèstor Luján. El periodisme liberal (2004) (Premi Crítica Serra d'Or). També ha publicat quatre llibres de poesia.

    Del 1963 al 1976 va treballar a El Noticiero Universal i el 1976 va ser membre de l'equip fundacional del diari Avui on va arribar a ser subdirector d'opinió, cultura i espectacles. La seva columna 'Figures, paisatges' li va valer el Premi Ciutat de Barcelona de Periodisme, l'any 1991. Del 1981 al 1984 va ser Cap del Gabinet del conseller de Cultura en el primer govern de Jordi Pujol. Ha estat director de la revista Oriflama, redactor de Destino i col·laborador de múltiples revistes. Ha ocupat la vicepresidència del Centre Català del PEN Club. Actualment treballa a Catalunya Ràdio.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al butlletí del Racó del Llibre!

¿Vols conèixer totes les novetats del panorama literari? Subscriu-te al nostre butlletí on t'informarem de les novetats, signatures de llibres i totes les activitats que organitzem al Racó. No t'ho perdis!
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades