• CICLE DE LA TERRA NATAL I

    BENISSANET (ELS TREBALLS I ELS DIES D'UN POBLE DE L'EBRE CATALÀ) I GENT DE LA RI

    BLADE, ARTUR COSSETANIA EDICIONS Ref. 9788497912426 Ver otros productos de la misma colección Ver otros productos del mismo autor
    Volum 1: Cicle de la terra natal I. Aquest primer volum de l'Obra completa d'Artur Bladé i Desumvila acull els llibres Benissanet. Els treballs i els dies d'un poble de l'Ebre català i Gent de la Ribera d'Ebre. Artesans, pagesos, rodaires..., dues de les obres més singulars sobre allò que el mateix ...
    Ancho: 155 cm Largo: 233 cm Peso: 250 gr
    No disponible
    18,20 €
  • Descripció

    • ISBN : 978-84-9791-242-6
    • Encuadernació : CARTONÉ
    • Data d'edició : 01/12/2006
    • Idioma : CAT
    • Autors : BLADE, ARTUR
    • Nª de pàgines : 288
    • Col·lecció : OBRA COMPLETA ARTUR BLADÉ DESUMVILA
    • Nº de col·lecció : 1
    • Any d'edició : 2006
    Volum 1: Cicle de la terra natal I. Aquest primer volum de l'Obra completa d'Artur Bladé i Desumvila acull els llibres Benissanet. Els treballs i els dies d'un poble de l'Ebre català i Gent de la Ribera d'Ebre. Artesans, pagesos, rodaires..., dues de les obres més singulars sobre allò que el mateix autor anomenava la terra natal, és a dir, el poble on va néixer, Benissanet, i la comarca de la qual forma part, la Ribera d'Ebre, una terra -aquest tram d'Ebre català- que va trobar en Bladé un magistral descriptor d'ambients, situacions, personatges i paisatges. Aquest Benissanet -que va obtenir el Premi de Cultura Catalana de París en els Jocs Florals de 1950- és plenament local, en el sentit que posa de manifest la història -i sobretot la intrahistòria- d'un poble, el seu, que ningú no hauria dit abans que en pogués tenir tanta. Aquesta obra, escrita al bell mig del seu exili, és producte indefectible de l'enyor de la terra natal «circumstancialment perduda» -com sempre afegia Bladé-, però no s'ha d'associar de cap manera a les sovint abstruses, retòriques i excessivament autocentrades monografies locals, sinó que és un cant narratiu, autobiogràfic i coral, que eleva a la categoria de mite -amb un lirisme irònic d'emoció continguda- el sentir col·lectiu d'una petita comunitat rural, personalitzada sovint en arquetips humans d'una increïble autenticitat teatral. La segona obra d'aquest volum, en canvi, té una dimensió de retaule geogràfic i humà de diverses comunitats marcades pel riu. A Gent de la Ribera d'Ebre, l'autor evoca, a manera de crònica multilocal, entre la memòria històrica i la pròpia, la geografia física i humana del país natal. És un llibre, per tant, que entra de ple en el gènere del millor memorialisme literari, aquell que, transcendint l'anècdota local, sublima tot allò viscut en una peça creadora de gran estil, en la qual la senzillesa del que és narrat adquireix un to tan pròxim que el fa plenament humà i, per tant, universal. És el retrat fidedigne d'una comunitat que feineja, més a prop o no tant del gran riu, durant el primer terç del segle XX, i dintre de la qual Bladé es va sentir plenament integrat.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al butlletí del Racó del Llibre!

¿Vols conèixer totes les novetats del panorama literari? Subscriu-te al nostre butlletí on t'informarem de les novetats, signatures de llibres i totes les activitats que organitzem al Racó. No t'ho perdis!
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades